Hírek

Zöld Fűtési Megoldások: Ismerd meg az H tarifa előnyeit!

Az „H tarifa” kedvezményes díjszabást kínál a napenergiából vagy más megújuló energiaforrásokból táplált fűtési rendszerekhez. Ez a lehetőség lakossági felhasználók számára 2010. április 16. óta elérhető.

A tarifa segítségével az olyan eszközök, mint a keringető szivattyúk, kompresszorok vagy hőszivattyúk, gazdaságosan üzemeltethetők. Ezt a díjszabást választva a fűtési rendszer telepítése során érdemes megfontolni a gazdaságosság és környezettudatosság szempontjából.
A H tarifa idényjelleggel érhető el, október 15. és április 15. között napi 24 órában, megszakítás nélkül, kedvező áron.
Az igényléshez kapcsolatba kell lépni az illetékes áramszolgáltatóval, és kitölteni az igénylőlapot. Az adatlapon szerepeltetni kell a csatlakoztatni tervezett készülékek és berendezések adatait. A H tarifa akár a B típusú, éjszakai, vezérelt áram mellett is igényelhető.
A bekötést regisztrált szerelő végezheti el, és egy külön mérőt kell felszerelni. Ez a mérő nem leválasztható, külön mérhető áramkörre szolgál. Az OBIS kódok segítségével lehet értelmezni a két tarifás mérő kijelzőjét, ahol a 181-es a kedvezményes regiszterű (HT), a 182-es pedig a normál regiszterű fogyasztást jelöli (NT). A kijelzőn található jelek segítik a mérő értelmezését, beleértve a hibajelzéseket, a bekötés típusát és az energia irányát.

Érdemes fontolóra venni a megújuló energiaforrások és hőszivattyúk használatát, különös tekintettel az „H tarifa” kedvezményes lehetőségére.

Ezzel a tarifával rendkívül kedvező áron használhatjuk a villamos energiát, amikor megfelelően tervezett fűtési rendszereink működtetéséhez.
Az optimális szigetelés mellett a megújuló energiaforrások és hőszivattyúk alkalmazása nemcsak környezetbarát, hanem gazdaságos is lehet a H tarifa segítségével. Ez a díjszabás lehetőséget teremt a fűtési rendszerünk hatékonyabbá tételére, miközben hozzájárulunk a fenntartható energiafelhasználáshoz.
Tehát, a tervezés során érdemes számításba venni ezeket a tényezőket, hogy a fűtési rendszerünk ne csak hatékony legyen, hanem hosszú távon költséghatékony és környezetbarát is.

 

 

Megosztom: