Hírek

A2L: az ökohatékony hűtési lánc technológiája

Az európai szabályozás bizonyos alkalmazási területeken már most is, és a jövőre nézve is rendkívül alacsony GWP-jű hűtőközegek használatát írja elő.

Az új követelmények teljesítéséhez a gyártók új, alacsony globális felmelegedési potenciállal (GWP) rendelkező HFO molekulákat terveztek és fejlesztettek ki. Azonban minél alacsonyabb a GWP, annál inkább nő a gyúlékonyság. Éppen ezért fontos volt megtalálni a középutat a GWP és a gyúlékonyság között, hogy a megoldások megfeleljenek a szakma igényeinek, a környezetvédelmi szempontoknak és a teljesítménnyel kapcsolatos elvárasoknak is.

Az új A2L hűtőközegek valamennyi vonatkozó jogszabály és tűzvédelmi előírás betartásával számos olyan alkalmazási területen és különböző folyamatokban használhatók, ahol korábban a HFC/HCFC hűtőközegeket alkalmaztak.

Az A2L hűtőközegek kizárólag a gyúlékonyságot számításba vevő új építésű berendezésekben, vagy kifejezetten ezekhez a termékekhez tervezett rendszerekben használhatók.

Három hűtőközeg a hűtési folyamatok összességének kiszolgálásához.

A Climalife által forgalmazott három hűtőközeg, vagyis a Solstice® yf, Solstice® ze és Solstice® L40X, lehetővé teszi a kereskedelmi és ipari hűtésben adódó igényeinek kielégítését. 150 alatti GWP-jükkel megfelelnek az F-Gáz Rendelet követelményeinek, és lehetővé teszik a rendszerek energiahatékonyságának növelését.

A berendezés- és alkatrészgyártók többsége már jóváhagyta ezeket a hűtőközegeket.

A piacon rendelkezésre álló, 1 és 40 kW közötti hűtőteljesítményű aggregátokkal már most üzembehelyezhetők egyszerű és könnyen karbantartható berendezések szupermarketek, kiskereskedelmi üzletek, hűtőkamrák és hűtőházak számára.

Forrás: https://hu.climalife.dehon.com/

Megosztom: